Wijnaanbieding PradoRey Adaro

Verkoop Ribero del Duero wijnen. Wijnwinkel Ton Overmars Amsterdam

Wijnaanbieding PradoRey Adaro uit Ribera del Duero, Spanje

PradoRey Adaro - Ribero del DueroSpanje, Ribera del Duero, Real Sitio de Ventosilla Pradorey
Het belangrijkste wijngebied van de regio Castilla y Leon ligt ten PradoRey Bodegas Real Sitio de Ventosillanoorden van Madrid en ten zuiden van de Rioja aan de rivier de Duero. De oppervlakte van Ribera is een vijfde van de Rioja, maar kwalitatief is het de grootste concurrent. De favoriete druif is hier de tempranillo, die hier tinto del pais of tinta fina heet. De wijngaarden liggen op grote hoogte, tot wel 900 meter. Het klimaat is er bar, met koude lange winters en korte hete zomers waardoor grote opbrengsten onmogelijk zijn.

Bodegas Real Sitio de Ventosilla is een prachtig landgoed van 3000 hectare (!) Er staat een fraai klein 16de eeuws paleis van de koning van Castilië, nu opgebouwd tot luxueuze pleisterplaats. PradoRey Bodegas Real Sitio de Ventosilla520 hectare is beplant met wijnstokken en daarnaast verbouwt men er graan, olijven en druiven daarmee is het één van de belangrijkste domeinen van de Ribera. De wijngaard is verdeeld in zeven even grote percelen zgn. pago’s. Elk beplant met verschillende variëteiten van de tinto del pais. Alle druiven worden met de hand geplukt en per perceel gevinifieerd. De bodega is hypermodern en bevat naast 5000 barricas ook acht nieuwe houten foeders van 21000 liter gemaakt van het mooiste Franse eikenhout uit Nevers.

De mooiste wijn van de wijngoed wordt verkocht onder het label: PradoRey, verwijzend naar de koninklijke afkomst, met een aantal verschillende stijlen van een jonge "Roble" tot de prachtige "Elite" die heel lang kan rijpen.

PradoRey Adaro
De druiven voor de nieuwe “Adaro” - de naam is een eerbetoon aan Javier Cremades de Adaro, de grondlegger van de bodega- zijn geselecteerd van zeven verschillende percelen, waarvan de bodems een hoog gehalte aan klei en kalk bevatten. Na fermentatie en inweek van de druiven gedurende een periode van twintig dagen vond de malolactische vergisting PradoRey fustenplaats. De wijn rijpte gedurende twaalf maanden in barricas, om vervolgens voor nog eens drie maanden overgestoken te worden op grote foeders. Voor de uiteindelijke release volgden nog twaalf maanden flesrijping.

Dan is een donkere, briljant kersenrood gekleurde wijn onstaan, met intense en krachtige aroma’s van donker rijp bosfruit, zoethout en vanille, aangevuld met een tintje eucalyptus. De wijn is rond, romig en fris, met krachtige maar zijdezachte tannines.

Serveersuggesties:
Een mooie, stoere Ribera, die bij zijn introductie meteen 93 punten kreeg in de Spaanse Guia Peñin. De wijn is een uitstekende begeleider van geroosterd vlees en wild, stoofpotten of slechts wat mooie Iberico ham…

Serveersuggesties:

Een uitstekende combinatie met gegrild of gebraden (rood) vlees, wild en droge kazen.

93 punten in de Spaanse Guia Peñin!

PradoRey Reserva

bestellen


Verkoop prijzen zijn inclusief B.T.W. per fles. onder voorbehoud.
zolang de voorraad strekt. af Amsterdam.
Spaanse wijnen PradoRey Roble PradoRey Reserva
Welkom - Nieuws - Relatiegeschenken - Wijnaanbiedingen - Bestellen - Mailinglist - Bezorgen - Routebeschrijving
Verkoop wijnen uit Castillo y León, Spanje. Wijnwinkel Slijterij Ton Overmars - Hoofddorpplein 11
Tel: 020 - 615 71 42 - Amsterdam - info@tonovermars.nl