De duurste wijn

Verkoop dure wijnen en distillaten Wijnwinkel Slijterij Ton Overmars

Donker en intens: deze wijn blijft spannend!

Bordeaux wijnen, zoals Chateau Pétrus uit de Pomerol - Wijnwinkel Ton Overmars Amsterdam
Deze dure wijn is nu nog te koop voor 1555 euro,
maar op een magnum uit 2010 van 4500 euro kan nu worden ingetekend.

Wie even genoeg heeft van koopjes en korting, is bij deze rubriek aan het goede adres. Hier gaat het om de top van de markt.
Door Richard Mooyman

Het lijkt ongepast om in winkels te vragen naar de duurste fles wijn. Toch zijn het niet alleen patsers die bij de openhaard willen imponeren met een beroemd Frans château. Ook echte liefhebbers, handelaren en beleggers maken jacht op wijnen van honderden of duizenden euro's per fles. Een château Cheval Blanc uit 1947 ging vorig jaar op een veiling in Genève weg voor 219.000 euro. Dat was wel een fles van 6 liter trouwens.
Terwijl veel Nederlanders er scherp op letten dat een wijn niet meer kost dan 5 euro, kopen Chinezen en Russen containers vol wijn van bekende châteaux. Chinezen schijnen een goede Bordeaux graag aan te lengen met cola, maar dat terzijde.

Amsterdam telt een aantal speciaalzaken met exclusieve en kostbare wijnen. Geen bonusaanbiedingen of wilde wijndagen, maar de rust van flessen die al generaties wijnmakers hebben overleefd. Niet alle handelaren zijn blij met aandacht van de krant.
Zij verkopen hun flessen liever discreet aan kenners, zoals altijd.

Wijnkoperij De Gouden Ton aan de Willemsparkweg heeft een bijzondere Billecart Salmon Vintage Champagne uit 1961. Prijs: 3500 euro voor een magnumfles (1.5 liter).
De Gouden Ton bemachtigde vier van de honderd flessen die pas zijn gebotteld en op de markt gebracht. "We hebben een fles verkocht aan een klant met geboortejaar 1961," zegt Fonger Kranenburg van de wijnkoperij. "Het is een complexe en volle champagne, die man ging uit zijn dak."

Château Pétrus doet het zeker goed tijdens een kerstdiner
"Elke keer haal je er iets anders uit. Deze wijn blijft spannend!
"

Wijnwinkel en Slijterij Ton Overmars op het Hoofddorpplein heeft een voorraadje Château Pétrus uit 2001. Een gewone fles mag mee voor 1555 euro. Maar bij Overmars kun je nu al wel intekenen op een Pétrus 2009. Die wijn wordt pas eind maart geleverd, de wijn blijft namelijk na de persing nog ruim 2 jaar op het château. Een magnum 2009 kost in de voorverkoop 4000 euro. Intekenen op 2010 kan ook. Voor een magnum uit dat jaar moet zelfs 4500 euro worden betaald. Een Pétrus doet het zeker goed tijdens een kerstdiner. Het kleine wijndomein in de Pomerol (Bordeaux) staat vaak boven in de lijstjes met de exclusiefste wijnen. Donker en intens, zo omschrijft Ton Overmars de Pétrus.
"Elke keer haal je er iets anders uit. Deze wijn blijft spannend."
Overmars gaat jaarlijks naar het château voor een proeverij, alleen toegankelijk voor genodigden. Wijn kopen kan daar niet zomaar. Als langdurig zakelijke relatie kun je het recht verwerven om een beperkt aantal flessen te bestellen, zo werkt dat ongeveer. Zelf kan hij het zich niet veroorloven 's avonds bij het eten een flesje Pétrus te schenken.
Maar ik heb wel de mazzel dat ik de wijn ieder jaar mag proeven."

Bron: Het Parool, 22-12-2011


Prijzen zijn inclusief 19 % B.T.W. per fles. onder voorbehoud.
zolang de voorraad strekt. af Amsterdam.
Bordeaux wijnen Champagnes Relatiegeschenken
Welkom - Nieuws - Relatiegeschenken - Akties - Bestellen - Mailinglist - Bezorgen - Routebeschrijving
Verkoop dure wijnen Ton Overmars Wijnwinkel Slijterij - Hoofddorpplein 11
Tel: 020 - 615 71 42 - Amsterdam - info@tonovermars.nl